UNIVERSITY OF WEST GEORGIA - IRVINE SULLIVAN INGRAM LIBRARY

ABOUT THE PROJECT

The Board of Regents and the University of West Georgia engaged tvsdesign and Houser Walker to design the renovation of two floors of the existing Ingram Library at the University of West Georgia.  The renovation comprehensively redesigns the 52,000 sf on the lowest two floors of the library and, and breathes new life into the facility, celebrating student collaboration and learning.

Carrollton
Georgia
0
SQUARE FEET

THE INGRAM LIBRARY IS THE PLACE TO BE ON THE WEST GEORGIA CAMPUS

DESIGN GOALS, STRATEGY & RESULTS

The renovation creates a new double height space that connects the first two floors with more intuitive circulation and pattern. The renovation doubles the number of student seats provided in the library by moving a significant portion of the collections to compact shelving.  In addition, the renovation realigns study and research spaces, condenses existing reference libraries, and expands student training and classroom areas to meet current and projected needs. The renovation has been very warmly received by faculty and especially students. Student collaborative spaces are placed at circulation intersections and overlook view sites in the plan, thus encouraging opportunities for interaction and learning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

THE PROJECT LEADERS