MALL PLAZA ANTOFAGASTA

ABOUT THE PROJECT

The Retail Studio of tvsdesign and Mall Plaza have been longtime strategic partners. Mall Plaza’s Antofagasta Aires is a miraculous renovation project that turned a subterranean parking deck full of massive columns into an upscale shopping destination.

0
SQUARE METERS
Antofagasta
Chile

MALL PLAZA ANTOFAGASTA  IS A MIRACULOUS RENOVATION PROJECT THAT TURNED A SUBTERRANEAN PARKING DECK INTO AN UPSCALE SHOPPING DESTINATION

BEFORE

With dozens of successful projects completed by tvsdesign, Mall Plaza knew the architecture and interior design firm could transform the dark, single level, column filled parking garage into an open and inviting fashion district.

DESIGN GOALS, STRATEGY & RESULTS

The challenge to accommodate the client’s goals was threefold:  how to adapt the Aires brand to fit into such an unusual location, how to bring the outside indoors and how to develop a design language that spoke to high end shoppers. The design solution creates floating wood soffits spreading out to form focal points above boutique kiosks and cafes, defining the heart of the space. Water is used as a visual, experiential and auditory design feature to connect the space to the natural environment. Shallow pools surround public seating areas and specialty cantilevered retail. In terms of attracting operators and rental income, the project’s design has led it to exceed its projected numbers.

RETAIL LEADERSHIP