LPL FINANCIAL

ABOUT THE PROJECT

LPL Financial desired a new campus that would be a landmark destination of their portfolio and serve as a location for future expansion. Their chosen site for development, located on a new town master plan in Fort Mill, South Carolina, was the first commercial office space near a new hospital, residential neighborhood, and downtown district with retail and bars. The custom-designed building consists of two slender buildings, one at 320000 sf. and one at 150000 sf with outboard service and elevator cores. Designed around energy conservation and employee wellness goals, the floor plate configurations maximize workplace natural light and views to the wooded setting for all employees. The core and shell and interior design teams collaborated from the beginning to produce a unique design solution that reflects the clients values and mission to promote success and creativity for their employees.

Fort Mill
South Carolina
0
SQUARE FEET
0
+ EMPLOYEES
0
% WATER REDUCTION

THE UNIQUE DESIGN REFLECTS THE CLIENT’S MISSION TO PROMOTE SUCCESS AND CREATIVITY FOR THEIR EMPLOYEES

DESIGN GOALS & STRATEGY

A key design method was the “inside out” concept and exterior views for all employees.  Glass stairwell connections and extension of materiality between the interior and exterior were all utilized to connect the interior and exterior spaces and encourage the freedom to work across the campus interior or exterior. All lighting in the building is LED and provides better light quality, lower energy use and lower maintenance costs for LPL.

A primary goal for the client was to increase natural light for employee wellness. The designers created a slimmer building floorplate to allow for maximum natural light. Rather than dark stairwells in the center of the building, LPL stairs are on either side, enclosed within glass towers and roll down fire shutters, which create more opportunities for natural light and encourages use of the stairs instead of elevators. This emphasis on creating active staircases with great views has had a massive impact on occupant health, and reduces energy use with more people walking and less people taking elevators. This feature also encourages employee interaction.

RESULTS

The new campus provides a wide variety of spaces that support and delight employees and visitors. The two-story lobby is filled with natural light and views to the lake beyond. Inviting coffee shop and dining areas maximize views and spill out onto the boardwalk along the lake. The multiuse conference center supports large meetings that used to take place off site. A comprehensive graphics solution showcases reuse of the trees from the site, facts about the environment. Custom large-scale wallcoverings are the “art” that differentiate spaces.

The workspaces promote activity-based design and give employees a variety of space types to choose from for their daily tasks. Residential light fixtures give personality and texture to smaller spaces. Every floor has a unique color palette to encourage wayfinding and provide a sense of place to the many departments. Open area team spaces encourage interaction. The furniture solutions were custom designed to the last detail and every desk is height adjustable. The final result showcases the client’s commitment to their employees.

PROJECT LEADERSHIP