GEORGIA WORLD CONGRESS CENTER

ABOUT THE PROJECT

In the past, large public meeting centers were widely perceived as cold, monolithic and introverted. That trend ended with the 1976 opening of the Georgia World Congress Center. The tvsdesign team pioneered the light-filled linear concourse, a highly functional main passageway. All meeting and exhibit space flows from the concourse, presenting friendly and clear wayfinding. Movement and animation in the design are achieved through the use of generous clerestories, latticed steel and strong interior patterns: the interplay of light and shadows further animating the visitor’s experience. Built entirely on underutilized land, much of it right over railroad tracks, GWCC is integrated with a master plan for the surrounding urban area that tvsdesign has designed over the years; including the Georgia Dome, CNN Center, the Omni Hotel and the connecting green space, Georgia International Plaza.

0
SQUARE FEET
0
PARKING SPACES
Atlanta
Georgia
0
MEETING ROOMS
0
EXHIBIT HALLS

THE TVSDESIGN TEAM PIONEERED THE LIGHT-FILLED LINEAR CONCOURSE, A HIGHLY FUNCTIONAL MAIN PASSAGEWAY

THE PROJECT LEADERS