COLLEGE FOOTBALL HALL OF FAME

ABOUT THE PROJECT

In 2014, the operator managing the College Football Hall of Fame decided to move the museum from South Bend, Indiana to Downtown Atlanta. They enlisted tvsdesign architects to design a new location as an interactive experience that attracts and excites both fans and non-fans alike. The result is a 94,000 sf tech-forward and interactive space that offers activities for kids and adults to enjoy and explore. Along with the daily visitors, they also created flexible space that converts for events or parties after hours.

0
SQUARE FEET
Atlanta
Georgia
0
SF EXHIBIT AREA
0
YARD INDOOR TURF

BOTH INSIDE AND OUT, THE DESIGN TEAM PLANNED STRIKING ARCHITECTURAL MOMENTS

DESIGN GOALS, STRATEGY & RESULTS

The client wanted a concept veered from a stagnant hall of fame to a place that would be iconic, interactive and a tribute to the many college football greats. tvsdesign devised a plan that would captures visitors from the moment they see the building, an iconic part of Downtown Atlanta through its tasteful resemblance of a large football. Both inside and out, the design team planned striking architectural moments through the open atrium, high ceilings, natural light access and more.  

In a concept that mimics the college game day atmosphere, guests enter through a glass tunnel complete with cheers and silhouetted players running by them. The main atrium features eye-catching installation with over 750 helmets representing different teams. The atrium also features a dramatic, interconnected stair. Throughout the museum, design elements are purposefully placed to keep visitors fully engaged and moving forward. The  second  floor  of  the  building features  a  52-foot  touchscreen  wall  that  will  customize  content  to  the individual guest.  

An additional feature is the indoor 45-yard turf field. Using more interactive technology, people can play games, finding out how far they jump or how high. With the afterhours accommodations being a large part of the Hall’s business, they designed this space so that it could easily transform to serve a variety of functions and provide a second revenue stream that maximizes the potential of the technology and infrastructure investment.  

THE PROJECT LEADERS